9 września energiadlawsi.pl zaprasza na webinar "Z sadu do klienta konsumenta".
Zakres tematyczny:
- Co produkować, żeby zarabiać?
- Jak zbudować markę produktu?
- Czy promocja jest potrzebna?
- Jak zbudować cenę produktu?
- Czy sprzedaż jest trudna i jak ją prowadzić?
- Relacje z klientem – mit czy prawda?
- Pytania od uczestników
W dzisiejszych czasach konsument XXI wieku poszukuje produktów zdrowych, ekologicznych i lokalnych. Właśnie te trendy rynkowe będą wspierać sprzedaż produktów przetworzonych z polskich owoców.
Kluczem do sukcesu jest odpowiedni marketing i prezentacja produktu. Marcin Bańcerowski podkreśla, że pierwsze wrażenie jest kluczowe – zarówno w kontakcie międzyludzkim, jak i w prezentacji produktu. Dzięki dostępowi do nowoczesnych technologii i mediów społecznościowych, rolnicy mają teraz narzędzia do skutecznej promocji swoich produktów.
Krótkie łańcuchy dostaw żywności mają skracać drogę produktów rolnych od producenta do konsumenta i sprawiać, że będzie do niego docierała żywność lepszej jakości. Będzie się jej także mniej marnować. To szansa szczególnie dla drobnych producentów, którzy bezpośrednio dostarczą lokalne, zdrowe produkty do odbiorców. Mniej pośrednictwa to wyższe zyski dla rolników i niższe ceny dla konsumentów.
O tym jak skutecznie zbudować własny produkt i sprzedać go z zyskiem opowie Marcin Bańcerowski, lider projektu www.energiadlawsi.pl, przetwórca owoców, właściciel marki Diwine.
Zapraszamy do rejestracji!