Serdecznie zapraszamy do zapoznania się z artykułem "„Zadowolenie klientów z naszych warzyw dodaje nam skrzydeł”: Jak gospodarstwo Moniki i Wojciecha Dorosz stawia na jakość w alternatywnych czasach?" opublikowanym na portalu farmer.pl
Artykuł opisuje sukces rodzinnego gospodarstwa „Dobre z Łęki” prowadzonego przez lidera Wojciecha Dorosza i jego żonę Monikę, które specjalizuje się w zrównoważonej uprawie szklarniowej warzyw, takich jak pomidory, ogórki, papryka i bakłażany. Dzięki zastosowaniu nowoczesnych technologii, takich jak fertygacja, ochrona biologiczna, systemy klimatyczne oraz fotowoltaika, gospodarstwo minimalizuje wpływ na środowisko i oferuje wysokiej jakości produkty.
Zapraszamy do czytania!
Materiał został przygotowany w ramach programu "Energia dla Wsi", prowadzonego przez Stowarzyszenie na Rzecz Efektywności im. prof. Żmijewskiego, przy wsparciu Fundacji Polska z Natury.