ZAPROSZENIE DO UDZIAŁU W DEBACIE „Zrównoważony wymiar produkcji: Jak wykorzystać narzędzia transformacji obszarów wiejskich?"

„Zrównoważony wymiar produkcji:

- Jak wykorzystać narzędzia transformacji obszarów wiejskich?”

 

17 kwietnia/ Start: 14.30

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Sustainable dimension of production

- How to use transformation tools for rural areas?”

 

17 April/ Start: 14.30

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

17 kwietnia energiadlawsi.pl zaprasza do udziału w debacie

„Zrównoważony wymiar produkcji: Jak wykorzystać narzędzia transformacji obszarów wiejskich?”

Centrum Olimpijskie (Moonsfera) - Wybrzeże Gdyńskie 4, Warszawa | forma hybrydowa | udział bezpłatny

Kontekst spotkania:

Sytuacja globala, regionalna, a także lokalna ulega zmianom na naszych oczach. Sytuacja związana z wojną na Ukrainie, dodatkowo poteguje zmiany w łańcuchach dostaw i zrozumieniu bezpieczeństwa energetycznego, ekomomicznego czy żywnościowego.

 

Mając swiadomość zmian wynikających z powyższych elementów, kierunków zawartych w politykach UE – „Zielony Ład”, „Fit for 55”, „Strategia od pola do stołu” czy trendów wyznaczanych przez konsumentów, chcielibyśmy zastanowić się jaki narzędzia obecne i przyszłe mogłyby wesprzeć konkurencyjność rolnictwa i rolników w szeroko rozumianej transformacji obszarów wiejskich.

W dyskusji udział wezmą:

  • Dr inż. Grzegorz Maśloch - Transformacja obszarów wiejskich elementem wzmacniania konkurencyjności polskiego rolnictwa
  • Tomasz Marzec - Społeczności energetyczne na obszarach wiejskich
  • Arkadiusz Mikołajczyk - Biogazownia i mikrobiogazownia -  Jak mogą się wpisać w transformacje energetyczna obszarów wiejskich?
  • Dr inż. Jacek Skudlarski - Rolnictwo 4.0 - Czy jest do wykorzystania przez rolników małych i średnich?
  • Dr inż. Mirosław Korzeniowski - Zrównoważona, integrowana produkcja - Jak wpisać się w cele trendów światowych?

ikona

 

Agenda wydarzenia:

14:20 - 16:00

DEBATA: ZRÓNOWAŻONY WYMIAR PRODUKCJI - JAK WYKORZYSTAĆ NARZĘDZIA TRANSFORACJI OBSZARÓW WIEJSKICH
Centrum Olimpijskie (Moonsfera) - Wybrzeże Gdyńskie 4, Warszawa | forma hybrydowa | udział bezpłatny

 

Rozpoczynamy wyjątkowym pokazem kulinarnym "SMACZNE i ZDROWE" połączonym z dyskusją nt. żywności funkcjonalnej. Pokaz poprowadzi Jarosław Uściński, Prezes Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni

 

„Społeczności energetyczne na obszarach wiejskich”:

Tomasz Marzec, UAM

 

„Biogazownia i mikrobiogazownia - Jak mogą się wpisać w transformacje energetyczna obszarów wiejskich”:

Arkadiusz Mikołajczyk

 

„Rolnictwo 4.0 - Czy jest do wykorzystania przez rolników małych i średnich?”:

Dr inż. Jacek Skudlarski, SGGW

 

„Zrównoważona, integrowana produkcja - Jak wpisać się w cele trendów światowych?”:

Dr inż. Mirosław Korzeniowski

 

„Transformacja obszarów wiejskich elementem wzmacniania konkurencyjności polskiego rolnictwa”:

Dr Grzegorz Maśloch, SGH

 

„Gospodarka obiegu zamkniętego okiem rolnika (biogazownia rolnicza)”:

Piotr Śmiechowski, Gospodarstwo Rolne BIOGAZ TZ Śmiechowscy

 

 

 

Patronat

IGRIT

 

 

Patronat medialny